7 sekretów zdrowego odżywiania – opinie

7 sekretów zdrowego odżywianiaOto opinie na temat mojej nowej książki: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć”

Poradnik: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć”, jest już w sprzedaży!

Już teraz możesz  pobrać zupełnie za darmo kilka rozdziałów tego niesamowitego poradnika, dzięki któremu wreszcie uda Ci się zmienić Twoje nawyki żywieniowe.

Jego obszerne fragmenty (50 stron) pobierzesz ze strony: http://sukces.wszystkodlaciebie.pl/zaproszenie/

Z tych kilku rozdziałów poradnika dowiesz się między innymi:

  • Dowiesz się co możesz i co powinnaś jeść by schudnąć
  • Zdradzę ci sekret, za pomocą którego poznasz 8 GŁÓWNYCH POWODÓW, DLA KTÓRYCH KOBIETY Z NADWAGĄ JEDZĄ NIEUMIARKOWANIE I NIE MOGĄ SCHUDNĄĆ
  • Poznasz łatwy sposób na to, by odkryć dlaczego nie możesz schudnąć
  • Poznasz Ćwiczenie na uświadomienie sobie prawdziwego smaku potrawy. Dzięki temu ćwiczeniu możliwe, że po raz pierwszy od lat poczujesz prawdziwy smak potrawy, którą mechanicznie spożywasz od lat!

Nie zastanawiaj się, pobierz już TERAZ tutaj:  http://sukces.wszystkodlaciebie.pl/zaproszenie/

Przeczytaj też opinie osób, które już go zakupiły i zaczęły wykorzystywać w praktyce wiedzę w nim zawartą.

Ps.

Proszę Cię przyłącz się do osób, które dzielą się swoją opinią na temat „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” i zostaw swój komentarz poniżej 🙂

Ten artykuł znaleziono w wyszukiwarce Google m.in. poprzez poniższe frazy kluczowe:
  • sekrety zdrowego jedzenia
  • sekrety zdrowego jedzenia opinie
  • 7 rzeczy których nie możesz jeść
  • jak si zdrowo odywia
  • 7 sekretów zdrowego odżywiania czyli jak zdrowo jeść by schudnąć

Zostaw swój komentarz proszę :)

Similar posts

16 Komentarzy

  1. 18 marca 2012    

    „7 SEKRETÓW ZDROWEGO ODŻYWIANIA, CZYLI JAK ZDROWO JEŚĆ, BY SCHUDNĄĆ”
    Dzisiaj chciałbym Cię przekonać do książki o powyższym tytule. Jej autorką jest Barbara Janina Łukowiak, pisarka, ekspert samorozwoju i odchudzania, trener osobisty, autorka kilku poradników i powieści psychologicznej.
    Dlaczego chciałbym cię przekonać do tego poradnika? Dlatego, że jest poradnikiem dla ciebie, nawet wtedy, gdy się nie odchudzasz. Może ci się to wydać dziwne, ale tak naprawdę ta książka, ten poradnik, nie jest książką tylko dla odchudzających się, jest dla wszystkich.
    W zamyśle autorki jest to poradnik dla odchudzających się pań, ale według mnie, trenera zdrowego stylu życia, człowieka zajmującego się profilaktyką zdrowia i również odchudzaniem, jest to książka, która przyda się nie tylko kobietom i mężczyznom pragnącym ustabilizować swoją wagę na poziomie właściwym dla budowy ich ciała, ale również dla tych, którzy chcą zapobiec nadwadze w przyszłości, dla tych, którzy chcieliby się zdrowo odżywiać, dla tych, którzy poszukują sposobu na utrzymanie zdrowia. Jest to więc książka dla wszystkich.
    Dlaczego jeszcze chcę ci ją polecić? Bo sam jestem fanem książek tej autorki. Na jej książkach uczyłem się szczegółów dotyczących odchudzania jako dziedziny zdrowego stylu życia. Dlaczego jestem fanem akurat tej autorki? Ponieważ stworzyła – wykreowała „kreatywne odchudzanie”, system stabilizowania wagi, nie tylko służący skutecznemu gubieniu nadmiaru kilogramów, ale przede wszystkim system służący zdrowiu. A to jest, moim zdaniem, najważniejsze, ponieważ wiele systemów odchudzających, wiele diet, nie tylko jest nieskutecznych, ale wręcz rujnuje zdrowie. Czynią w ogólnym rozrachunku więcej zła niż dobra, w konsekwencji nadwyrężając wiarę w skuteczność odchudzania w ogóle. Nieśmiertelny efekt JOJO jest tam nagminnym skutkiem i czyni z delikwentki lub delikwenta pragnącego zgubić wagę, bardziej ofiarę niż człowieka sukcesu, bardzo często z bardzo poważnymi konsekwencjami dla zdrowia i to na całe życie. Autorka proponuje trudną metodę, ale za to wszechstronną, skuteczną, z dalekosiężnym efektem i przede wszystkim bez efektu JOJO, bez utraty zdrowia, bez rozsynchronizowania organizmu.
    Organizm jest – powinien być – w stanie harmonii, równowagi. W przypadku ludzi z nadwagą i otyłych w takiej harmonii nie jest, co jest właśnie przyczyną nadwagi, otyłości. „7 SEKRETÓW …” tak naprawdę służy harmonizowaniu zdrowia, a tym samym wagi.
    Autorka wymienia tu kilka przyczyn nadwagi, a jest ich osiem (dokładnie 7 + 1) i przy każdej z nich podaje sposób na to, by zneutralizować jej wpływ na nasze zdrowie, a więc i wagę. Uczy poruszania się w świecie wiedzy przepełnionym nadmiarem wiadomości z różnych dziedzin, w tym wiadomości o odżywianiu, bardzo często pochodzących z reklam. Samych diet dla odchudzających się możemy znaleźć w różnych źródłach ponad 30 000. Kto potrafi z nich wybrać tę właściwą?
    Autorka sekretów odpowiada w tej książce nie tylko na pytanie „jak”, ale i „dlaczego”. A to jest ważne dla tych, którzy chcą zrozumieć nie tylko na czym polega odchudzanie, ale chcą zrozumieć przede wszystkim siebie. Bo tak naprawdę problem z nadwagą, z otyłością, zaczyna się i kończy w ludzkim umyśle. Ta teza jest rozpracowana w poradniku bardzo starannie. Dużą część książki stanowią ćwiczenia, które mają pomóc zmienić sposób myślenia o sobie, podnieść poczucie własnej wartości, zaspokoić „głód emocjonalny”, a tym samym zobaczyć w lustrze wymarzoną, szczupłą sylwetkę. Po zaspokojeniu tego rodzaju głodu, wszystko staje się już dużo łatwiejsze, wystarczy się dowiedzieć co jeść, czego nie jeść, jak oczyścić organizm z toksyn.
    Pani Basia zadaje w książce mnóstwo bardzo ciekawych i często szokujących pytań. Odpowiada na nie, daje mnóstwo przepisów. Uczy nas nawet tego, jak i gdzie robić zakupy.
    Nie mogę jednak nie napisać recenzji nie doszukując się jakichś wad jej propozycji. Postanowiłem znaleźć przynajmniej trzy takie wady. Długo myślałem, nawet medytowałem nad tym, ha, ha, … i znalazłem.
    Po pierwsze: książka jest napisana dla .. kobiet – zdaniem autorki. Ze względów marketingowych jest to znaczne ograniczenie, ale po zapoznaniu się z treścią doszedłem do wniosku, że moim zdaniem, zdaniem mężczyzny, jest ta propozycja również dla odchudzających się facetów, a nawet więcej – jest to książka dla wszystkich, nawet tych nie odchudzających się, ha, ha. Tak, tak, zdecydowanie. Dlaczego? Mówiłem już o tym powyżej.
    Po drugie: jest tam aż tyle wiedzy, że znajdą się tacy, którzy nie będą w stanie jej spamiętać. Ale ten argument również upada, gdy się zorientujemy, iż ta książka jest podręcznikiem, czymś co się nosi pod pachą, czymś, z czym się idzie do kuchni, siada przed telewizorem, czymś z czego się robi notatki i później korzysta z nich w markecie, na zakupach, czymś z czym się idzie do łóżka i nawet śpi. Jest czymś, co się pożycza grubej sąsiadce, a później z nią na jej temat dyskutuje. Tak, tak, ta książka jest to wartość, ale tylko dla ludzi ambitnych, naprawdę zdeterminowanych na osiągnięcie sukcesu w gubieniu nadwagi. Dla tych stanie się na pewno książką wyjątkowo mocno wyeksponowaną, nie tyle na półce, co w stylu życia.
    Po trzecie: Jest trudna do zastosowania w życiu. Tak jest trudna, bo jest dla ludzi pragnących zmian w swoim życiu. Bo zmienia, jeśli się tego chce, życie całkowicie. Zmienia sposób myślenia o sobie, sposób patrzenia na swój wizerunek, na siebie w lustrze, ale i widzenia siebie w codziennym życiu. Pozwala widzieć siebie inaczej w relacjach, w porównaniach z innymi, tzw. zwykłymi ludźmi, (czytaj szczupłymi – mówię o kompleksach, które otyli mają porównując się z osobami bez nadwagi). Zmienia styl życia, zmienia sposób odżywiania, zmienia – nakazuje zmienić ciuchy, zmienia wszystko. Dodaje zdrowia. Czyli jest książką trudną, bo nie wszyscy są gotowi na takie zmiany. Dla wielu jest wygodnie ze swoimi problemami, przekonaniami, powodami do narzekań, ze swoimi słabościami. Tak, ta książka jest dla nich, ale podejrzewam, że nie skorzystają z niej. Nie skorzystają z niej, bo znajdą wymówki, bo jest tyle do zrobienia w pracy nad sobą i tego nie zrobią, bo to trudne. A Pani Basia taki warunek stawia, trzeba wypełnić większość zasad, wymagań, by skutek był pozytywny. Niestety, nie ma lekko. Pani Basia nie zna litości w tej dziedzinie, ha, ha. Ale czy w jakiejkolwiek dziedzinie naszego życia osiągamy coś lekko.
    Warto się zaciekawić, warto odkryć sekrety – tak naprawdę swoje sekrety, sekrety otaczającego nas świata, warto je zdobyć dla siebie ponieważ będzie się to wiązało z rozwojem, twoim rozwojem. Tak naprawdę jest to nasze największe pragnienie – rozwijać się. Rozwój wiąże się z uzyskaniem dostępu do większej mądrości, do lepszego zdrowia, do większej sprawności, do pięknego ciała. Każdy rozwój musi być okupiony wysiłkiem. Po części fizycznym, ale w większej części mentalnym i duchowym. Autorka, Barbara Janina Łukowiak odkrywając specjalnie dla ciebie sekrety, daje ci narzędzia do twojego rozwoju – fizycznego, umysłowego, duchowego. Wykorzystaj je.
    Ponadto:
    Dzięki wiedzy z poradnika przestaniesz mieć depresję na punkcie słabej znajomości matematyki. Jakim cudem? Nie będziesz musiał/musiała przeliczać kalorii, a większość ludzi (ty być może do tej pory też), przelicza kalorie. Zapomnisz o kaloriach, bo zaczniesz dbać o jakość pożywienia, a nie o jego ilość.
    Poznasz sekret produktów, które wspomagają proces odchudzania, dodają zdrowia oraz tych, które odchudzanie utrudniają lub nawet uniemożliwiają.
    Dowiesz się co jeść, oraz odkryjesz, że właściwie można jeść wszystko, ale … i to rozbudowane „ale” znajdziesz w poradniku. Dzięki odpowiedzi na to pytanie zrobisz listę, która ułatwi ci życie, zaoszczędzi wiele czasu, a przede wszystkim pozwoli skuteczniej zadbać o zdrowie.
    Tutaj znajdziesz też odpowiedź: Czego nie jeść? – to pytanie pomoże ci sporządzić kolejną listę, tym razem produktów, które będziesz omijać, po prostu ich nie kupisz, bez względu jak ładnie o tym powiedzą w reklamie, jak ładnie wyglądają na półce, jak ładnie pachną, czy smakują.
    Poznasz nie tylko najprostszy sposób odchudzania, ale również najprostszy sposób odtruwania twego organizmu, a więc też najprostszy sposób na zdrowie, a ten sekret zawiera się w 8 szklankach …
    Znajdziesz w poradniku mnóstwo przepisów na zdrowe odżywianie, a więc ten poradnik jest też wspaniałą książką kucharską, ale pokazującą jak zdrowo sporządzać posiłki, jak zdrowo gotować, a nie tylko jak gotować smacznie. „Smacznie i zdrowo” to w książkach kucharskich bardzo odległe pojęcia, w tym poradniku tożsame.
    Dowiesz się, że tyć można również od tego, iż się je za mało? – oh, to na pewno cię zainteresuje.
    Zainteresuje cię również informacja, że kobiety szczupłe nie stosują diet. Dlaczego? Tak, te kobiety mają swoją tajemnicę. Na czym ona polega? – w „7 SEKRETACH …” ją znajdziesz.
    Autorka poradnika nauczy cię jak myśleć, by jeść prawidłowo i schudnąć, a to chyba największy z sekretów, a sposób na przyswojenie go znajdziesz w poradniku.
    Znajdziesz też tam skuteczne odchudzanie w pigułce i wiele innych powodów by … zdobyć „7 SEKRETÓW ZDROWEGO ODŻYWIANIA, CZYLI JAK ZDROWO JEŚĆ, BY SCHUDNĄĆ”. Jedyne co ci jeszcze mogę doradzić, to zdobycie dla siebie tych sekretów i obcowanie z nimi na co dzień. To odmieni twoje życie w dziedzinie nie tylko odchudzania, ale przede wszystkim w zakresie zdrowia, odmieni twój styl życia na lepszy. Odmieni ciebie, a to pozwoli ci na osiąganie znacznie większych sukcesów w każdej innej dziedzinie życia.

    Piotr Kiewra

  2. Magda Kustra's Gravatar Magda Kustra
    22 lutego 2012    

    Książka „7 sekretów zdrowego odżywiania” jest napisana bardzo przystępnie. Zawiera szereg informacji bardzo przydatnych i łatwych do zastosowania. Cieszy mnie fakt, że autorka podeszła do tematu otyłości w sposób całościowy, tzn. uwzględniła aspekty fizyczne jak i psychiczne z którymi borykają się kobiety.
    Niby człowiek wie jak się zdrowo odżywiać, ale jakoś nie może zrezygnować ze swoich niezdrowych nawyków…Książka zmobilizowała mnie do pewnych zmian: już nie jem białego pieczywa, ryżu czy makaronu, zamieniłam je wreszcie na te zdrowsze odpowiedniki.
    Jednakże co do metody EFT nie jestem w ogóle przekonana, bo wydaje się być mocno naciągana. Hipnoza zdecydowanie lepsza!

  3. OLA KUKURYK's Gravatar OLA KUKURYK
    20 lutego 2012    

    WITAM SERDECZNIE .
    POWIEM SCCZERZE NIE WGRYZLAM SIE JESCZCE TAK MOCNO W TE POZYCJE , BO TO NIE POWIESC SENSACYJNA .
    PZREZ WGRYZIENIE ROZUMIEM TO ABY SPOKOJNIE CZESTO ZAGLADAC DO TEJ KSIAZKI I STOSOWAC ZASADY …..TAK ABY ….SCHUDNAC 10 KG I UTRZYMAC …UTRZYMANIE WAGI TO JEST ZASADA NAJWAZNIEJSZA W ODCHUDZANIU

    WIEC NA TO POTZREBA TROSZKE CZASU

    ALE DO RZECZY ……….

    1.CO JEST NAJWAZNIEJSZE ???????//….ANO TO
    ZE W JEDNEJ POZYCJI KSIAZKOWEJ JEST WSZYSTKO ,CO KAZDY Z NAS TAK WLASCIWIE WIE …ALBO WIE NIE DO KONCA ……….
    NAJWIECEJ O DIETACH I O SAMYM JEDZENIU WIEDZA LUDZIE SZCZUPLI….. INACZEJ :))

    PANI KSIAZKA PZRYPOMINA MI POZYCJE ALLANA CARRY ..JAK SKUTECZNIE RZUCIC PALENIE ………….GLOWNA ZASADA BYLA TAM TAKA …CZYTAJ , PAL , I CZYTAJ DALEJ ………..
    DZIEKI NIEJ NIE PALE JUZ 4 LATA ……….
    NIE WIEM JAK TO SIE STALO …ALE SIE STALO …

    TAK SAMO JEST CHYBA Z PANI POZYCJA …………PODCZAS KSIAZKOWEJ ROZMOWY PODAJE PANI PRAWDOPODOBNE PZRYCZYNY I POWODY .CZYLI ..JAKO TAKI CZYLI JA…… CZYTACZ ZADAJE SOBIE SAMA PYTANIA I SAMA SOBIE ODPOWIADAM .(PEWNIE ZE WSZYSCY WIEMY O TYM , ALE PODAJE PANI TO W TAK ZWANY STRAWIALNY SPOSOB ………….DAJACY DUZO DO MYSLENIA I DO PZREPRACOWANIA SIEBIE…………………TROCHE POTEM …..
    TO W TEJ KSIAZCE JEST CHYBA NAJWAZNIEJSZE …….

    ZROZUMIEC ……………..

    A POTEM LECI JUZ Z GORKI …………

    DZIEKI ZA ROZDZIALY O TLUSZCCZACH I BIALKACH …WIELE RZECZY NIE WIEDZIALAM I NIE ROZUMIALAM .

    LECI Z GORKI …WPIERW SIEDEM GRZECHÓW GŁOWNYCH ….WYJASNIAJACYCH ALE NIE KARCACYCH I STRASZACYCH….I SIEDEM DROG DO POZYTYWNEJ ZMIANY…….. A NIE KATORGI BEZ NADZIEI …

    CZYLI W JEDNEJ POZYCJI …………..WPERW POZNAJ I ZROZUM , POTEM DOWIEDZ SIE DOKLADNIE …..I ZROB TO …BO TO JUZ SAMO PZRYJDZIE………….

    NIE UMIEM PANI BARBARO PISAC RECENZJI , WIEC WYSZLO MI JAKIES WYPRACOWANIE Z MOIMI ODCZUCIAMI PO PZRECZYTANIU ……………..WGRYZAM SIE W DALSZYM CIAGU I 2 KG MNIEJ ………….JESTEM OPTYMISTKA , ZASADY EFT ZNALAM JUZ DZIEKI PANI…. WCZESNIEJ ( I BARDZO DZIEKUJE ZA TE METODE I ZA TEN 6 I 7 SEKRET …………..

    CZY POLECILABYM TE KSIEZKE ….
    OCZYWISCIE ZE TAK ……….
    KOBITKI W WIEKSZOSCI ZAWSZE MAJA TU I TAM ZA DUZO (NAWET JESLI TAK NIE JEST)I ZAWSZE COS CHCA ZMIENIC , WIEC , DZIEKI TEJ POZYCJI DA SIE ZMIENIC NIE TYLKO WYGLAD ( WIERZE W TO MOCNO …PIERWSZE KOTY Z APLOTY JUZ SA ) ALE PZREDE WSZYSTKIM NASTAWIENIE DO SAMEJ SIEBIE I ZROZUMIENIE JAK TO DZIALA ….

    PANI SUGESTIE , RADY I WYJASNIENIA PO PROSTU PZREMAWIAJA I WYJASNIAJA …NIE OBIECUJA CUDOW ZA TYDZIEN ALE DAJA KONKRETNA PROSTA WIEDZE………..

    CZYTAJ I JEDZ ….JEDZ I CZYTAJ ……….BY POTEM JESC JUZ SWIADOMIE I Z RADOSCIA I USMIECHEM SPOGLADAC W LUSTRO ……….:))

    I TAKA JEST TA MOJA OPINIA O PANI KSIAZCE …..7 SEKRETOW ZDROWEGO ODZYWIANIA , CZYLI JAK ZDROWO JESC, BY SCHUDNAC

    POZDRAWIAM SERDECZNIE
    OLA

  4. Agnieszka Woźnowska's Gravatar Agnieszka Woźnowska
    18 lutego 2012    

    Książka stanowi zbiór porad o praktykach żywieniowych. Jest napisana prostym językiem i stanowi streszczenie istotnych informacji nt. potrzeb organizmu i sposobów powrotu do jego prawidłowego funkcjonowania, a w konsekwencji do utrzymania właściwej wagi ciała. Przedstawione metody nie są skomplikowane, są możliwe do praktykowania przez każdego. Stosowanie rad zawartych w e-booku może przyczynić się do schudnięcia, polepszenia stanu zdrowia i jakości życia. Wiedza nt. witamin, mikroelementów, tłuszczów jest przydatna, nie tylko dla osób, które chcą schudnąć, lecz dla każdego kto chce dbać o swoje zdrowie.
    Wg mnie „7 sekretów zdrowego żywienia” nie jest książką, w której odkrywa się „tajemnice”. Jest to raczej zbiór kompleksowych porad, które są powszechnie znane, aczkolwiek niestosowane.
    Moim zdaniem najważniejszy w książce jest rozdział poruszający tematykę o ludzkim ciele, które najlepiej wie czego mu potrzeba. Jest to bardzo istotna kwestia, a przecież często nie zauważana przez innych autorów tego typu poradników.
    Niemniej jednak przedstawiona metoda EFT, która rzekomo ma pomóc w nastawieniu do problemu, obniża wartość i wiarygodność pracy. „Opukiwanie siebie” przy jednoczesnym wymawianiu zdań (stanowiących pewną formę afirmacji/mantr) jest, po prostu, dziwną czynnością. O ile akupunktura, akupresura, czy choćby masaż, mają niewątpliwie wpływ na samopoczucie danej osoby, to przytoczona wyżej metoda EFT pozostaje w sferze niezrozumiałych czynności do wykonania w celu pozbycia się problemu. Przypomina to praktyki osób podających się za „cudownie leczących” i ogłaszających się na łamach gazet. Czy ta metoda jest skuteczna? najlepiej samemu się przekonać.
    Polecam tę książkę dlatego, dlatego że porusza kwestie związane z jakością jedzenia (tj. zawartości witamin i mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu). Zwraca uwagę na to, żeby posłuchać swojego ciała i zauważyć sygnały, które do nas wysyła. Problem odchudzania został omówiony nie tylko od strony czysto fizycznej (biologicznej), ale również psychologicznej (behawioralnej i mentalnej). Dzięki tej książce czytelnik uświadomi sobie procesy zachodzące w jego organizmie (związane z jedzeniem, trawieniem, metabolizmem). Myślę, że można użyć stwierdzenia, iż książka zawiera kompleksową wiedzę na temat odżywiania, która da czytelnikowi wystarczający obraz całego problemu oraz metod jego rozwiązania-dlatego warto się z nią zapoznać. Książkę warto przeczytać, chociażby po to by utrwalić sobie zdrowe zasady żywienia.
    Polecam ten poradnik do przeczytania, gdyż autorka propaguje jedzenie różnorodnych (ale zdrowych produktów) w odpowiednich ilościach. Jest to bardzo rozsądne podejście, pozwalające dostarczyć organizmowi różnych składników odżywczych z różnych źródeł.
    Przede wszystkim książka jest optymistyczna – daje wiarę, że można zmienić swoje ciało na lepsze.

  5. Beata Czaja's Gravatar Beata Czaja
    18 lutego 2012    

    „7 sekretów zdrowego odżywiania” powinno być moim zdaniem zatytuowane „Milion sekretów zdrowego odżywiania” 🙂 W książce można znaleźć tak wielką liczbę ciekawostek zarówno z dziedziny naszej fizjologii, składników odżywczych w potrawach, jak i psychologii a nawet duchowości – okazuje się, że to wszystko ma wiele wspólnego z odżywianiem. Dlatego książkę tę poleciłabym nie tylko osobom mającym problemy ze zrzuceniem nadwagi, ale każdemu, kto szuka sposobów na zdrowe jedzenie. Szczególnie spodobały mi się proste i zupełnie nieznane sposoby na radzenie sobie z codziennymi wyzwaniami związanymi z żywieniem – np. jak idealnie zbilansować posiłek niczego nie ważąc i nie zaglądając w żadne tabele 🙂

  6. 18 lutego 2012    

    Cieszę się, że miałam okazję przeczytać „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć”
    Największą zaletą książki, moim zdaniem, jest to, że temat odchudzania został ujęty wieloaspektowo, dzięki czemu możliwe jest dogłębne poznanie zagadnienia nadwagi.
    Czytelnik dowiaduje się nie tylko „co” i „ jak?” ale również „dlaczego”. To bardzo ważne, bo jeżeli rozumiemy sens i konsekwencje własnego działania, znacząco wzrasta jego skuteczność.
    Podoba mi się również język – prosty i zrozumiały dla każdego.
    Propozycje działania przedstawione przez Panią Barbarę pozwolą każdemu wprowadzić wybrane przez siebie zmiany, bez wywracania do góry nogami całego życia. Bez względu na to, czy wybierzemy jeden sposób, czy zrealizujemy wszystkie propozycje i tak z pewnością zaobserwujemy korzystne dla sylwetki i dla zdrowia zmiany.
    A jeśli tak się stanie to sukces będzie zachętą do dalszego działania.
    Jako osoba zajmująca się zawodowo propagowaniem zdrowego stylu życia (cali.pl) cieszę się, że ta książka została napisana. Z pewnością pomoże wielu osobom opanować problemem, który do tej pory wydawał się „nierozwiązywalny”.
    I jeszcze jedno. Książka zawiera bardzo wiele informacji, których nie ma w podobnych publikacjach. Nie można jej więc uznać za kolejną książkę z nieżyciowymi albo oklepanymi poradami o odchudzaniu.

    Pani Barbaro – gratuluję udanej książki,

  7. Maj Jolanta's Gravatar Maj Jolanta
    18 lutego 2012    

    Najważniejsze dla mnie w książce: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” jest to ,że dowiedziałam się, dlaczego pomimo stosowania diet nie mogłam zrzucić nadmiernych kilogramów i dlaczego tak szybko był efekt jojo.
    Co mogę zyskać? Stosując tę wiedzę o składnikach odżywczych, już wybieram te składniki które pomagają w uzyskaniu szczupłej sylwetki oraz sprzyjają zdrowiu.
    Mając nadmiar kilogramów dorobiłam się już wysokiego ciśnienia oraz boję się ewentualnie wystąpienia cukrzycy(w rodzinie na nią chorują)już przez ten tydzień systematycznie wprowadzałam w życie rady zawarte w książce i są efekty – to mnie mobilizuje do większego wysiłku.
    Wiem to bo już to zastosowałam oraz przekonały mnie Twoje argumenty zawarte w książce.
    Wybrałabym tę pozycję właśnie dlatego , że prosto wyjaśniłaś mi dlaczego diety odchudzające nie działają.Trzeba zmienić swoje nawyki .Już wiem skąd biorą się moje chętki na różne potrawy .Teraz wiem jak to pokonać.
    Poleciłabym tą książkę wszystkim którzy chcą żyć i być zdrowym – bo nie jest to książka o dietach ale o zdrowym odżywianiu.
    Książka 7 sekretów dostarczyła mi niezbędnych informacji o zdrowym odżywianiu , o tym jak być szczęśliwym i pełnym życia,Dziękuję

  8. 17 lutego 2012    

    1. Co jest dla Ciebie najważniejsze w książce „7 sekretów zdrowego odżywiania?
    Cała książka jest obszernym kompendium wiedzy. Podoba mi się forma, w jakiej ją Basiu napisałaś. Stałe zadawanie pytań z twojej strony pobudza do udzielania sobie odpowiedzi, co ja na ten temat wiem i sądzę i weryfikowania swojej wiedzy w trakcie czytania. Bo wierzę, że ty jesteś w tej sprawie ekspertem, szczególnie po dojściu do obszernej bibliografii na końcu książki.
    2. Co możesz zyskać stosując ćwiczenia i informacje zawarte w tym poradniku?
    Najważniejsze po przeczytaniu tego poradnika jest to, że zyskałam wiedzę, jak działają poszczególne składniki i wiedząc, co sprzyja w pożywieniu szczupłej sylwetce, zacznę wybierać właściwe pokarmy. Np. co do chleba, usłyszałam kiedyś opinię, że ciemny chleb tak samo tuczy jak biały. Skoro więc wolę biały, to taki kupowałam. Ale z twojej książki widzę, że jednak jest istotna różnica w działaniu na organizm pieczywa białego i pełnoziarnistego, więc od dziś na takie się przerzucam. A i osławione „margaryna czy masło – jedzmy masło”. To był taki żart, w który nikt nie wierzył, bo wszyscy nadal mówili, jakie to masło szkodliwe. A ty obalasz mity na temat margaryny.
    3. Jakbyś to dokładniej określił/a?
    Zastosowanie tej wiedzy pozwoli mi zgubić te moje parę nadmiarowych kilogramów i nabrać nawyków na przyszłość, by nie nabawić się znowu odstępstwa od wagi, którą ja dla siebie uważam za idealną.
    4. Skąd to wiesz?
    Przekonują mnie twoje argumenty i wyjaśnienia zawarte w poradniku.
    6. Dlaczego wybrałabyś/wybrałbyś tę książkę?
    Mam dużą wiedzę na temat składników odżywczych, bo od dawna się tym interesuję. Już chyba od 10 lat stosuję dietę rozdzielną po przeczytaniu książki Małgorzaty Drozd. Potem przeczytałam ebooka Tomasza Reznera „Dieta fizjologiczna”, lekarza, który uzasadniał tę wiedzę z punktu widzenia naukowego, co dzieje się w żołądku podczas trawienia. Ale mało wiedziałam na ten temat, gdzie znajdują się te białka i węglowodany „dobre” i „złe”. Więc widzę, ze informacje prezentowane w poradniku są bardzo pomocne.
    7. Dlaczego jest to dla Ciebie tak bardzo ważne?
    Wiedza o tym, jak dbać o szczupłą sylwetkę? Bo lubię siebie w wydaniu delikatnym, a nie – sympatyczna, obfita kobieta.
    8. Opowiedz mi coś więcej o tym poradniku.
    To nie jest poradnik o dietach, lecz o zdrowym odżywianiu. A także o podejściu do jedzenia, co dodatkowo jest wyjaśnione w rozdziale SEKRET ODCHUDZANIA, DZIĘKI KTÓREMU WIELE KOBIET POZBYŁO SIĘ RAZ NA ZAWSZE NADWAGI, z czym się zgadzam. A nawet podziwiam zawsze moją córkę, która jest szczuplutka, a z wielkim apetytem jada różne „zabronione rzeczy”.
    9. Podaj przykład, co najbardziej zainteresowało Cię w książce?
    Nie mogę podać przykładu, bo musiałabym cytować cały poradnik : )
    10. Czy poleciłabyś/poleciłbyś tę książkę innym osobom?
    Szczerze polecam. Do pierwszego przeczytania, by dowiedzieć się, co i jak działa na nasz organizm. A potem do systematycznego zaglądania, by krok po kroku nabrać nawyku wybierania odpowiednich produktów i przygotowywania właściwych potraw.
    11. Dlaczego?
    Ja akurat nie mam jakiegoś specjalnego kłopotu z wagą i wyglądem. Jestem postrzegana jako osoba szczupła, mimo że wg mnie mam za dużo kilogramów. Odżywiam się także raczej prawidłowo. W ogóle nie jadam chipsów, chrupek itp., rzadko kiedy ciasto, a już zupełnie wyjątkowo batoniki. Ale ten poradnik dostarczył mi kolejnych wskazówek. By nie tylko dobrze wyglądać, ale także czuć się zdrowo i być pełną energii.
    12. Grażyna Dobromilska, http://www.madgraf.eu

  9. Ewa Jakubiec's Gravatar Ewa Jakubiec
    17 lutego 2012    

    Najważniejsze w książce „7 sekretów zdrowego odżywiania” jest potwierdzenie w ogromnej większości mojej wiedzy i doświadczenia, które z racji długoletniej pracy zdobyłam. Jest to na tyle przekonujące, że przyjmuję nowości (dla mnie), jakie autorka zawarła w poradniku. Poznanie SEKRETÓW Pani Barbary Łukowiak i potwierdzenie moich, jest dla mnie wyznacznikiem wartości publikacji. Otrzymana i skondensowana wiedza w jednym miejscu zaoszczędzi czas wielu ludzi, którzy w poszukiwaniu rozwiązania nie muszą już czytać i kupować poszczególnych tematów w innych książkach, znajdą wszystko w SEKRETACH, tego poradnika. Cieszę się, że trafiłam na stronę wszystkodlaciebie.pl gdzie pasja z jaką autorka przedstawia rozwiązania problemów codziennych bardzo mnie wspiera, dlatego pragnę tutaj podziękować.
    Z książki dowiesz się, że istnieją różne rodzaje GŁODU i jak zaspokoić wszystkie nasze potrzeby, aby pozostać zdrowym, szczupłym i pełnym energii. Uwaga ! Również co zrobić, aby nasz organizm był najedzony, a NIE pełny bezwartościowego pokarmu, po których po prostu odczuwa GŁÓD magazynując tkankę tłuszczową.
    Tutaj martwi mnie fakt, że niewskazane są mrożoki oraz żywność pakowana próźniowo, oczywiście, że nie zabroniona, ale należy ograniczyć na rzecz świeżej żywności. Dlaczego ?
    Wszystkiego dowiesz się z książki, plus bardzo ważny temat, czyli jak OCZYŚCIĆ nasz ogranizm.
    Napisana przystępnym językiem publikacja, zadowoli wielu wybrednych czytelników. Polecam !!!

  10. Nowy poradnik's Gravatar Nowy poradnik
    16 lutego 2012    

    Witam
    Bardzo ciekawe jest wprowadzenie do książki: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” – ” Co znajdziesz w poradniku i jakie rozdziały szczególnie Ci polecam”. Poradnik przedstawia dużo przykładów o których większość z nas nie wie np. że mleko utrudnia odchudzanie albo, że syntetyczne witaminy uniemożliwiają spalanie tłuszczu itp. najbardziej jednak podobało mi się to, że można jeść wszystko, tylko w odpowiednich proporcjach, oraz to, że jedzenie powinno sprawiać przyjemność. Autorka podaje sposób na oczyszczenie organizmu z toksyn, bobry plan na odchudzanie, technikę EFT itp. Jednym słowem poradnik trzeba koniecznie przeczytać
    Janina Strzemieczna

  11. Małgorzata Kobus's Gravatar Małgorzata Kobus
    16 lutego 2012    

    Książka: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” jest bardzo interesująca. Dla mnie bardzo ważne ,że jest ona napisana prosto i przejrzyście , bez naukowych zwrotów, bez rozwlekania tematu.Po prostu taka kwintesencja. Przedstawione sekrety zdrowego odżywiania są łatwe do zapamiętania i łatwe do zastosowania. Nie trzeba stosować drakońskich diet ani się umartwiać aby być zdrowym i zachować ładną sylwetkę. Podobają mi się przepisy na oczyszczanie organizmu. Wykorzystują łatwo dostępne produkty i można je bez przeszkód zastosować. Nie mam tylko przekonania do procedury EFT, czyli opukiwania punktów na ciele.
    Ogólnie książka bardzo mi się podoba, jest godna polecenia.

  12. Anna Adamiec's Gravatar Anna Adamiec
    16 lutego 2012    

    „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” to ciekawa pozycja godna polecenia wszystkim których interesuje zdrowie odżywianie, niekoniecznie tylko tym którzy chcą się odchudzić (bo być może np. już się odchudzili:). Rzetelna wiedza poparta licznymi przykładami z literatury, zyskując wiedzę wiedzę stosowaną w praktyce możesz zyskać zdrowie i energię. Dzięki świadomości tego co spożywasz i jak to działa na Twój jesteś w stanie wyeliminować złe nawyki i poprawić funkcjonowanie organizmu beż użycia chemicznych medykamentów. Interesuję się zdrowym żywieniem i dzięki świadomości tego co jem jak to działa beż wielkich wyrzeczeń schudłam 10kg. Ciekawe przepisy, medytacje, których często brak w innych poradnikach, choć jako zwolennik aktywności ruchowej przy odchudzaniu ubolewam, że tego zabrakło. Każdemu kto pragnie zamienić jedzenie- konsumpcję, na odżywianie polecam książkę, już sama świadomość odchudza:) .

  13. 15 lutego 2012    

    Nazywam się Magdalena Stembalska, na co dzień w ramach diet-coachingu pracuję z kobietami,które pragną schudnąć. Jestem NLP Master Coachem więc pracując z nimi,wspieram je również mentalnie i psychicznie. Mam zamiar każdej z nich ofiarować w prezencie książkę: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” Pani Barbary Łukowiak. Mądry, dobry, wspierający przewodnik po odżywianiu. Cenna wiedza napisana w przystępny sposób. Gorąco polecam. Dla każdej z kobiet, które samodzielnie borykają się z problemem nadwagi. Pani Basiu! Wielkie dzięki za tak wspierające książki:-)

    Magda Stembalska
    http://www.dietcoachingwroclaw.pl

  14. Marta Drozdowska's Gravatar Marta Drozdowska
    14 lutego 2012    

    Witam,
    Oby było coraz więcej książek na temat odchudzania, które poruszają też aspekty mentalne i duchowe, jako że każdy człowiek stanowi całość! Przynajmniej część tematów opisanych w książce: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” niby jest wszystkim znana, jednak czasami sobie tego nie uświadamiamy, natomiast teraz powstał poradnik, który całą tę wiedzę zawarł w jednym miejscu i to jest właśnie wspaniałe! Pewne informacje na temat odżywiania i funkcjonowania naszego organizmu, mogłam sobie odświeżyć, inne wiadomości, np. dotyczące oczyszczania bardzo mnie zaskoczyły, a jeszcze inne, jak np. metoda EFT czy medytacja/wizualizacja po prostu uradowały, gdyż w końcu po wielu poszukiwaniach skutecznych sposobów, czuję, że to jest właściwe podejście do całej sprawy. Metody te są mi znane od dawna jako że jestem terapeutką holistyczną, jednak w tej książce są one przekazane w jasny sposób, aby osiągnąć konkretny cel. Na ogół książki o odchudzaniu skupiają się tylko na aspektach samego ciała, tzn. na prawidłowym odżywianiu i odpowiednio dobranych ćwiczeniach. Każdy uważa, że otyłe osoby jedzą za dużo, ale nikt nie zastanawia się dlaczego tak się dzieje… nikt nie szuka źródła łaknienia na poziomach mentalnych i duchowych. Może wreszcie ta książka pozwoli wielu osobom przełamać ich ograniczające postrzeganie procesu odchudzania tylko do tego co widzialne „gołym okiem”:) i zapoczątkuje nowy sposób myślenia w tej dziedzinie. Wszystkim, którzy pragną żyć zdrowo i być świadomymi własnych ciał i umysłów, gorąco polecam ta książkę!

  15. Izabela Klimczak's Gravatar Izabela Klimczak
    13 lutego 2012    

    Witam
    Książka: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” jest bardzo ciekawa, napisana w przystępny sposób. Artykuły są napisane ciekawie ale nie naukowo co sprawia, że miło się czyta, a wiedza sama wchodzi do głowy. I o to chodzi. Ogólne wiadomości dotyczące sporządzania posiłków jak i same przepisy są proste i dla każdego dostępne. Część dotycząca oczyszczania organizmu szczególnie mnie zainteresowała. Na pewno skorzystam z podanych tam rad. Ogólnie książkę oceniam bardzo pozytywnie i na pewno będę ją polecać innym osobom, które są zainteresowane problematyką zdrowego odżywiania jak również odchudzania.

  16. Danuta Kędra's Gravatar Danuta Kędra
    12 lutego 2012    

    Książka: „7 sekretów zdrowego odżywiania, czyli jak zdrowo jeść, by schudnąć” zaczyna się dość zaskakująco, byłam bardzo ciekawa konkretów a tu „niespodzianka” krótkie streszczenie co jest w którym rozdziale, następnie powtórka już wcześniej wspomnianego opisu co znajduje się w książce. jednak miłe zaskoczenie w dalszej części książki, gdzie dowiedziałam się o planie działania, przepisach na zdrową żywność i produktach, w których mogę znaleźć cenne składniki odżywcze. kuracje imbirowa i oczyszczania organizmu bardzo mnie zainteresowały – na pewno skorzystam. rozbawiły mnie natomiast oklepywania i medytacje, zwyczajnie nie mam na nie czasu. więcej poświęciłabym na rodzaj ćwiczeń jaki powinnam wykonywać. ogólnie książka jest interesująca, każdy znajdzie coś ciekawego, (każdy szuka czegoś innego) mimo moich uwag, kupiłabym ją i na pewno będę polecać innym. najcenniejsze są dla mnie przepisy, „rozkład dań” i ich zawartość. będę korzystać z rad, są przystępne i możliwe do wykonania w każdych warunkach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Opinie

Wszystko Dla Ciebie
kobieta grawatarDziękuje za Program "Urzeczywistnij Swoje Marzenia"

Mam wiele marzen i pragnien. Wybralam te, ktore mnie w danej chwili "porwaly". Skupilam sie na nich i wytrwalam do konca.

Jedno z nich to wyjazd do Chin. Bardo chcialam tam pojechac. Chcialam zaplacic i miec to na co sie zdecydowalam wybierajac oferty. Chcialam rowniez, by to byla wycieczka objazdowa. Chcialam pojechac z biurem podrozy. Chcialam by sie mna opiekowano, troszczono, opowiadano o tych wsystkich cudach, ktore zobacze. Chcialam byc rozpieszczana, czuc sie komfortowo i bezpiecznie.

Pani Basiu tak sie wlasnie stalo. Przeczytalam plan wycieczki, spodobal mi sie, zaplacilam, pojechalam, zdobylam, doswiadczylam i bylo SUPER!!!

To jest niesamowite jak mozna sobie uproscic zycie nie kombinujac, a jedynie wierzyc. Teraz gdy wiem, jestem przekonana jak bardzo mi Pani pomogła mam okazje napisać, a przede wszystkim Pani Basiu - podziękować.

Dziekuje, dziekuje, dziekuje i pozdrawiam

Szkolenia i Poradniki do Kupienia

Darmowe Kursy i Poradniki

Potrzeby Wewnętrznego Dziecka a Spełnianie Marzeń

Zobacz kategorie

Linki

katalog stron Katalog stron Gwiazdor
CLOSE
CLOSE